Јарди во Стапки конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Стапки во Јарди (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Јарди во Стапки

ft =
yd * 3.0000
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Стапки

Јарди

Единица за должина еднаква на 3 стапки; дефинирана како 91,44 сантиметри; првенствено била сметана како просечната должина на еден чекор

 

конвертирај Јарди во Стапки

ft =
yd * 3.0000
 
 
 

Стапки

Стапката е единица за должина која се употребува во империјаниот и стандардниот систем за мерки на САД. и претставува 1/3 од јард, и е поделена на дванаесет инчи.

 

Јарди во Стапки табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Јарди Стапки
0yd 0.00ft
1yd 3.00ft
2yd 6.00ft
3yd 9.00ft
4yd 12.00ft
5yd 15.00ft
6yd 18.00ft
7yd 21.00ft
8yd 24.00ft
9yd 27.00ft
10yd 30.00ft
11yd 33.00ft
12yd 36.00ft
13yd 39.00ft
14yd 42.00ft
15yd 45.00ft
16yd 48.00ft
17yd 51.00ft
18yd 54.00ft
19yd 57.00ft
Јарди Стапки
20yd 60.00ft
21yd 63.00ft
22yd 66.00ft
23yd 69.00ft
24yd 72.00ft
25yd 75.00ft
26yd 78.00ft
27yd 81.00ft
28yd 84.00ft
29yd 87.00ft
30yd 90.00ft
31yd 93.00ft
32yd 96.00ft
33yd 99.00ft
34yd 102.00ft
35yd 105.00ft
36yd 108.00ft
37yd 111.00ft
38yd 114.00ft
39yd 117.00ft
Јарди Стапки
40yd 120.00ft
41yd 123.00ft
42yd 126.00ft
43yd 129.00ft
44yd 132.00ft
45yd 135.00ft
46yd 138.00ft
47yd 141.00ft
48yd 144.00ft
49yd 147.00ft
50yd 150.00ft
51yd 153.00ft
52yd 156.00ft
53yd 159.00ft
54yd 162.00ft
55yd 165.00ft
56yd 168.00ft
57yd 171.00ft
58yd 174.00ft
59yd 177.00ft
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Должина Температура Тежина Област Волумен Брзина Време