Сантиметри во Инчи конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Инчи во Сантиметри (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Сантиметри во Инчи

in =
cm * 0.39370
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Сантиметри
Повеќе информации: Инчи

Сантиметри

Сантиметарот е единица за должина во метричкиот систем, еднаков на една стотинка од метар.

1см е еднаков на 0,39370 инчи.

 

конвертирај Сантиметри во Инчи

in =
cm * 0.39370
 
 
 

Инчи

Инчот е единица за должина која се употребува првенствено во империјалниот и стандардниот систем за мерки на САД, кој претставува 1/12 од една стапка и 1/36 од еден јард.

 

Сантиметри во Инчи табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Сантиметри Инчи
0cm 0.00in
1cm 0.39in
2cm 0.79in
3cm 1.18in
4cm 1.57in
5cm 1.97in
6cm 2.36in
7cm 2.76in
8cm 3.15in
9cm 3.54in
10cm 3.94in
11cm 4.33in
12cm 4.72in
13cm 5.12in
14cm 5.51in
15cm 5.91in
16cm 6.30in
17cm 6.69in
18cm 7.09in
19cm 7.48in
Сантиметри Инчи
20cm 7.87in
21cm 8.27in
22cm 8.66in
23cm 9.06in
24cm 9.45in
25cm 9.84in
26cm 10.24in
27cm 10.63in
28cm 11.02in
29cm 11.42in
30cm 11.81in
31cm 12.20in
32cm 12.60in
33cm 12.99in
34cm 13.39in
35cm 13.78in
36cm 14.17in
37cm 14.57in
38cm 14.96in
39cm 15.35in
Сантиметри Инчи
40cm 15.75in
41cm 16.14in
42cm 16.54in
43cm 16.93in
44cm 17.32in
45cm 17.72in
46cm 18.11in
47cm 18.50in
48cm 18.90in
49cm 19.29in
50cm 19.69in
51cm 20.08in
52cm 20.47in
53cm 20.87in
54cm 21.26in
55cm 21.65in
56cm 22.05in
57cm 22.44in
58cm 22.83in
59cm 23.23in
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Должина Температура Тежина Област Волумен Брзина Време