Конверзија на тежина

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Метрички мерења

Метричките единици за тежина се засновани на тежината на соодветни метрички волумени на вода. На пример, литар вода тежи еден килограм.

Империјални/Американски мерења

Благородните метали вообичаено се мерат во „тројански“ единици (тројански фунти и тројански унци), не треба да се мешаат овие со стандардните мерки. Не сме сигурни за потеклото на каменот, фунтата или унците. Ако знаете, пратете ни е-пошта...