Унци во Фунти конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Фунти во Унци (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Унци во Фунти

lb =
oz * 0.062500
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Фунти

Унци

Единица за тежина еднаква на една шеснаестина од фунта или 16 драми или 28,349 грамови

 

конвертирај Унци во Фунти

lb =
oz * 0.062500
 
 
 

Фунти

Фунтата е мерка за маса која се употребува во империјалниот систем, и е прифатена во секојдневието како единица за тежина (гравитациската сила дејствува на даден објект).

 

Унци во Фунти табела

Start
Increments
Accuracy
Format
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Унци Фунти
0oz 0.00lb
1oz 0.06lb
2oz 0.12lb
3oz 0.19lb
4oz 0.25lb
5oz 0.31lb
6oz 0.38lb
7oz 0.44lb
8oz 0.50lb
9oz 0.56lb
10oz 0.62lb
11oz 0.69lb
12oz 0.75lb
13oz 0.81lb
14oz 0.88lb
15oz 0.94lb
16oz 1.00lb
17oz 1.06lb
18oz 1.12lb
19oz 1.19lb
Унци Фунти
20oz 1.25lb
21oz 1.31lb
22oz 1.38lb
23oz 1.44lb
24oz 1.50lb
25oz 1.56lb
26oz 1.62lb
27oz 1.69lb
28oz 1.75lb
29oz 1.81lb
30oz 1.88lb
31oz 1.94lb
32oz 2.00lb
33oz 2.06lb
34oz 2.12lb
35oz 2.19lb
36oz 2.25lb
37oz 2.31lb
38oz 2.38lb
39oz 2.44lb
Унци Фунти
40oz 2.50lb
41oz 2.56lb
42oz 2.62lb
43oz 2.69lb
44oz 2.75lb
45oz 2.81lb
46oz 2.88lb
47oz 2.94lb
48oz 3.00lb
49oz 3.06lb
50oz 3.12lb
51oz 3.19lb
52oz 3.25lb
53oz 3.31lb
54oz 3.38lb
55oz 3.44lb
56oz 3.50lb
57oz 3.56lb
58oz 3.62lb
59oz 3.69lb
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Тежина Температура Должина Област Волумен Брзина Време