Килограми во Камења конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Камења во Килограми (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Килограми во Камења

st =
kg * 0.15747
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Килограми
Повеќе информации: Камења

Килограми

кг е дефиниран како да е еднаков на масата на Меѓународниот прототип за килограмот (IPK), блок од легури на платина и иридум произведен во 1889 година и складиран во Меѓународното биро за тежини и мерки во Севр, Франција

Тоа е единствената СИ единица која е дефинирана од физички предмет, а не од фундаментално физичко својство кое може да се репродуцира во лабораториите.

 

конвертирај Килограми во Камења

st =
kg * 0.15747
 
 
 

Камења

Каменот е единица за тежина во империјалниот систем кој се употребува неформално во Обединетото Кралство и Ирска, скоро исклучиво како мерка за телесна тежина. Иако е санкционирано од ЕУ да се употребува како дополнителна единица во суштина е застарена надвор од Обединетото Кралство и Ирска.

 

Килограми во Камења табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Килограми Камења
0kg 0.00st
1kg 0.16st
2kg 0.31st
3kg 0.47st
4kg 0.63st
5kg 0.79st
6kg 0.94st
7kg 1.10st
8kg 1.26st
9kg 1.42st
10kg 1.57st
11kg 1.73st
12kg 1.89st
13kg 2.05st
14kg 2.20st
15kg 2.36st
16kg 2.52st
17kg 2.68st
18kg 2.83st
19kg 2.99st
Килограми Камења
20kg 3.15st
21kg 3.31st
22kg 3.46st
23kg 3.62st
24kg 3.78st
25kg 3.94st
26kg 4.09st
27kg 4.25st
28kg 4.41st
29kg 4.57st
30kg 4.72st
31kg 4.88st
32kg 5.04st
33kg 5.20st
34kg 5.35st
35kg 5.51st
36kg 5.67st
37kg 5.83st
38kg 5.98st
39kg 6.14st
Килограми Камења
40kg 6.30st
41kg 6.46st
42kg 6.61st
43kg 6.77st
44kg 6.93st
45kg 7.09st
46kg 7.24st
47kg 7.40st
48kg 7.56st
49kg 7.72st
50kg 7.87st
51kg 8.03st
52kg 8.19st
53kg 8.35st
54kg 8.50st
55kg 8.66st
56kg 8.82st
57kg 8.98st
58kg 9.13st
59kg 9.29st
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Тежина Температура Должина Област Волумен Брзина Време