Фунти во Килограми конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Килограми во Фунти (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Фунти во Килограми

kg =
lb
 
______
 
 
2.2046
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Фунти
Повеќе информации: Килограми

Фунти

Империјалната (авоардипоа, или меѓународна) фунта е официјално дефинирана како 453,59237 грами.

 

конвертирај Фунти во Килограми

kg =
lb
 
______
 
 
2.2046

Килограми

Килограмот е основна единица за маса во Меѓународниот (СИ) систем на единици, и се прифаќа во секојдневието како единица за тежина (гравитациската сила дејствува на даден објект).

Килограмот е скоро точно еднаков на масата од еден  литар вода.

 

Фунти во Килограми табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Фунти Килограми
0lb 0.00kg
1lb 0.45kg
2lb 0.91kg
3lb 1.36kg
4lb 1.81kg
5lb 2.27kg
6lb 2.72kg
7lb 3.18kg
8lb 3.63kg
9lb 4.08kg
10lb 4.54kg
11lb 4.99kg
12lb 5.44kg
13lb 5.90kg
14lb 6.35kg
15lb 6.80kg
16lb 7.26kg
17lb 7.71kg
18lb 8.16kg
19lb 8.62kg
Фунти Килограми
20lb 9.07kg
21lb 9.53kg
22lb 9.98kg
23lb 10.43kg
24lb 10.89kg
25lb 11.34kg
26lb 11.79kg
27lb 12.25kg
28lb 12.70kg
29lb 13.15kg
30lb 13.61kg
31lb 14.06kg
32lb 14.51kg
33lb 14.97kg
34lb 15.42kg
35lb 15.88kg
36lb 16.33kg
37lb 16.78kg
38lb 17.24kg
39lb 17.69kg
Фунти Килограми
40lb 18.14kg
41lb 18.60kg
42lb 19.05kg
43lb 19.50kg
44lb 19.96kg
45lb 20.41kg
46lb 20.87kg
47lb 21.32kg
48lb 21.77kg
49lb 22.23kg
50lb 22.68kg
51lb 23.13kg
52lb 23.59kg
53lb 24.04kg
54lb 24.49kg
55lb 24.95kg
56lb 25.40kg
57lb 25.85kg
58lb 26.31kg
59lb 26.76kg
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Тежина Температура Должина Област Волумен Брзина Време