Инчи во Сантиметри конверзија

/
Преземете ја апликацијата за Android

Сантиметри во Инчи (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Инчи во Сантиметри

cm =
in
 
_______
 
 
0.39370
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Инчи
Повеќе информации: Сантиметри

Инчи

Од 1959 година, за инчот е дефинирано и меѓународно прифатено дека е еднаков на 25,4мм (милиметри).

 

конвертирај Инчи во Сантиметри

cm =
in
 
_______
 
 
0.39370

Сантиметри

Сантиметарот е единица за должина во метричкиот систем, еднаков на една стотинка од метар.

1см е еднаков на 0,39370 инчи.

 

Инчи во Сантиметри табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Инчи Сантиметри
0in 0.00cm
1in 2.54cm
2in 5.08cm
3in 7.62cm
4in 10.16cm
5in 12.70cm
6in 15.24cm
7in 17.78cm
8in 20.32cm
9in 22.86cm
10in 25.40cm
11in 27.94cm
12in 30.48cm
13in 33.02cm
14in 35.56cm
15in 38.10cm
16in 40.64cm
17in 43.18cm
18in 45.72cm
19in 48.26cm
Инчи Сантиметри
20in 50.80cm
21in 53.34cm
22in 55.88cm
23in 58.42cm
24in 60.96cm
25in 63.50cm
26in 66.04cm
27in 68.58cm
28in 71.12cm
29in 73.66cm
30in 76.20cm
31in 78.74cm
32in 81.28cm
33in 83.82cm
34in 86.36cm
35in 88.90cm
36in 91.44cm
37in 93.98cm
38in 96.52cm
39in 99.06cm
Инчи Сантиметри
40in 101.60cm
41in 104.14cm
42in 106.68cm
43in 109.22cm
44in 111.76cm
45in 114.30cm
46in 116.84cm
47in 119.38cm
48in 121.92cm
49in 124.46cm
50in 127.00cm
51in 129.54cm
52in 132.08cm
53in 134.62cm
54in 137.16cm
55in 139.70cm
56in 142.24cm
57in 144.78cm
58in 147.32cm
59in 149.86cm
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Должина Температура Тежина Област Волумен Брзина Време