Инчи во Стапки конверзија

/
Преземете ја апликацијата за Android

Стапки во Инчи (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Инчи во Стапки

ft =
in * 0.083333
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Инчи
Повеќе информации: Стапки

Инчи

Од 1959 година, за инчот е дефинирано и меѓународно прифатено дека е еднаков на 25,4мм (милиметри).

 

конвертирај Инчи во Стапки

ft =
in * 0.083333
 
 
 

Стапки

Стапката е единица за должина која се употребува во империјаниот и стандардниот систем за мерки на САД. и претставува 1/3 од јард, и е поделена на дванаесет инчи.

 

Инчи во Стапки табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Инчи Стапки
0in 0.00ft
1in 0.08ft
2in 0.17ft
3in 0.25ft
4in 0.33ft
5in 0.42ft
6in 0.50ft
7in 0.58ft
8in 0.67ft
9in 0.75ft
10in 0.83ft
11in 0.92ft
12in 1.00ft
13in 1.08ft
14in 1.17ft
15in 1.25ft
16in 1.33ft
17in 1.42ft
18in 1.50ft
19in 1.58ft
Инчи Стапки
20in 1.67ft
21in 1.75ft
22in 1.83ft
23in 1.92ft
24in 2.00ft
25in 2.08ft
26in 2.17ft
27in 2.25ft
28in 2.33ft
29in 2.42ft
30in 2.50ft
31in 2.58ft
32in 2.67ft
33in 2.75ft
34in 2.83ft
35in 2.92ft
36in 3.00ft
37in 3.08ft
38in 3.17ft
39in 3.25ft
Инчи Стапки
40in 3.33ft
41in 3.42ft
42in 3.50ft
43in 3.58ft
44in 3.67ft
45in 3.75ft
46in 3.83ft
47in 3.92ft
48in 4.00ft
49in 4.08ft
50in 4.17ft
51in 4.25ft
52in 4.33ft
53in 4.42ft
54in 4.50ft
55in 4.58ft
56in 4.67ft
57in 4.75ft
58in 4.83ft
59in 4.92ft
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Должина Температура Тежина Област Волумен Брзина Време