Стапки во Метри конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Метри во Стапки (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Стапки во Метри

m =
ft
 
______
 
 
3.2808
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Стапки
Повеќе информации: Метри

Стапки

Во 1959 година меѓународниот договор за јард и фунта (меѓу Соединетите Американски Држави и земјите од Комонвелтот на нации) дефинираше дека јардот изнесува точно 0,9144 метри, наспрема што беше дефинирана стапката дека изнесува точно 0,3048 метри (304,8 мм).

 

конвертирај Стапки во Метри

m =
ft
 
______
 
 
3.2808

Метри

Метарот е единица за должина во метричкиот систем, и е основната единица за должина во Меѓународниот систем на единици (СИ).

Како основна единица за должина во СИ и во дрги м.к.с. системи (засновани на метри, килограми и секунди) метарот се употребува за да помогне да се изведат други единици за мерење како што е њутнот, за сила.

 

Стапки во Метри табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Стапки Метри
0ft 0.00m
1ft 0.30m
2ft 0.61m
3ft 0.91m
4ft 1.22m
5ft 1.52m
6ft 1.83m
7ft 2.13m
8ft 2.44m
9ft 2.74m
10ft 3.05m
11ft 3.35m
12ft 3.66m
13ft 3.96m
14ft 4.27m
15ft 4.57m
16ft 4.88m
17ft 5.18m
18ft 5.49m
19ft 5.79m
Стапки Метри
20ft 6.10m
21ft 6.40m
22ft 6.71m
23ft 7.01m
24ft 7.32m
25ft 7.62m
26ft 7.92m
27ft 8.23m
28ft 8.53m
29ft 8.84m
30ft 9.14m
31ft 9.45m
32ft 9.75m
33ft 10.06m
34ft 10.36m
35ft 10.67m
36ft 10.97m
37ft 11.28m
38ft 11.58m
39ft 11.89m
Стапки Метри
40ft 12.19m
41ft 12.50m
42ft 12.80m
43ft 13.11m
44ft 13.41m
45ft 13.72m
46ft 14.02m
47ft 14.33m
48ft 14.63m
49ft 14.94m
50ft 15.24m
51ft 15.54m
52ft 15.85m
53ft 16.15m
54ft 16.46m
55ft 16.76m
56ft 17.07m
57ft 17.37m
58ft 17.68m
59ft 17.98m
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Должина Температура Тежина Област Волумен Брзина Време