Метри табела за конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Метри

1 м е еднаков на 1,0936 јарди, или 39,370 инчи.

Од 1983 година, метарот е официјално дефиниран како должина на патеката по која патува светлината во вакум во текот на временски интервал од 1/299.792.458 од секунда.