Сантиметри табела за конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Сантиметри

Сантиметарот е единица за должина во метричкиот систем, еднаков на една стотинка од метар.

1см е еднаков на 0,39370 инчи.