Милиметри табела за конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Милиметри

Милиметарот е единица за должина во метричкиот систем, еднаква на еден илјадити дел од метар (основната единица за должина на СИ).