Фунти во Камења конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Камења во Фунти (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај Фунти во Камења

st =
lb * 0.071429
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат
Повеќе информации: Фунти
Повеќе информации: Камења

Фунти

Империјалната (авоардипоа, или меѓународна) фунта е официјално дефинирана како 453,59237 грами.

 

конвертирај Фунти во Камења

st =
lb * 0.071429
 
 
 

Камења

Каменот е единица за тежина во империјалниот систем кој се употребува неформално во Обединетото Кралство и Ирска, скоро исклучиво како мерка за телесна тежина. Иако е санкционирано од ЕУ да се употребува како дополнителна единица во суштина е застарена надвор од Обединетото Кралство и Ирска.

 

Фунти во Камења табела

Почеток
Зголемувања
Точност
Формат
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
Фунти Камења
0lb 0.00st
1lb 0.07st
2lb 0.14st
3lb 0.21st
4lb 0.29st
5lb 0.36st
6lb 0.43st
7lb 0.50st
8lb 0.57st
9lb 0.64st
10lb 0.71st
11lb 0.79st
12lb 0.86st
13lb 0.93st
14lb 1.00st
15lb 1.07st
16lb 1.14st
17lb 1.21st
18lb 1.29st
19lb 1.36st
Фунти Камења
20lb 1.43st
21lb 1.50st
22lb 1.57st
23lb 1.64st
24lb 1.71st
25lb 1.79st
26lb 1.86st
27lb 1.93st
28lb 2.00st
29lb 2.07st
30lb 2.14st
31lb 2.21st
32lb 2.29st
33lb 2.36st
34lb 2.43st
35lb 2.50st
36lb 2.57st
37lb 2.64st
38lb 2.71st
39lb 2.79st
Фунти Камења
40lb 2.86st
41lb 2.93st
42lb 3.00st
43lb 3.07st
44lb 3.14st
45lb 3.21st
46lb 3.29st
47lb 3.36st
48lb 3.43st
49lb 3.50st
50lb 3.57st
51lb 3.64st
52lb 3.71st
53lb 3.79st
54lb 3.86st
55lb 3.93st
56lb 4.00st
57lb 4.07st
58lb 4.14st
59lb 4.21st
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Тежина Температура Должина Област Волумен Брзина Време