келвин во Њутн конверзија

Преземете ја апликацијата за Android

Њутн во келвин (Замени единици)

Формат
Точност

Напомена: Делумните резултати се заокружени на најблиската 1/64. За поточен одговор селектирајте ’децимален’ од опциите над резултатот.

Напомена: Можете да ја зголемувате или намалувате точноста на овој одговор со одбирање на потребниот број на значајни бројки од опциите над резултатот.

Напомена: За чист децимален резултат одберете ’децимален’ од опциите над резултатот.

Прикажи формула

конвертирај келвин во Њутн

ºN =
(K - 273.15)* 0.33000
 
 
 
Прикажи работење
Прикажи го резултатот во експоненцијален формат

келвин

Засновано на дефинициите на Центиградовата скала и експерименталните докази дека апсолутната нула е -273,15ºC

 

конвертирај келвин во Њутн

ºN =
(K - 273.15)* 0.33000
 
 
 

Њутн

Њутновата скала била измислена од Исак Њутн. Тој го дефинира “нултиот степен на топлина“ како снег кој се топи и “33 степени топлина“ како вода која врие. Неговата скала е оттука претходникот на Целзиусовата скала, која е дефинирана од истите температурни референци. Така, единицата на оваа скала, Њутновиот степен, е еднаков на 10033 келвин конверзија  или целзиусови степени и ја има истата нула како и Целзиусовата скала.

 

келвин во Њутн табела

Start
Increments
Accuracy
Format
Печати табела
< Помали вредности Поголеми вредности >
келвин Њутн
0 -90.14ºN
1 -89.81ºN
2 -89.48ºN
3 -89.15ºN
4 -88.82ºN
5 -88.49ºN
6 -88.16ºN
7 -87.83ºN
8 -87.50ºN
9 -87.17ºN
10 -86.84ºN
11 -86.51ºN
12 -86.18ºN
13 -85.85ºN
14 -85.52ºN
15 -85.19ºN
16 -84.86ºN
17 -84.53ºN
18 -84.20ºN
19 -83.87ºN
келвин Њутн
20 -83.54ºN
21 -83.21ºN
22 -82.88ºN
23 -82.55ºN
24 -82.22ºN
25 -81.89ºN
26 -81.56ºN
27 -81.23ºN
28 -80.90ºN
29 -80.57ºN
30 -80.24ºN
31 -79.91ºN
32 -79.58ºN
33 -79.25ºN
34 -78.92ºN
35 -78.59ºN
36 -78.26ºN
37 -77.93ºN
38 -77.60ºN
39 -77.27ºN
келвин Њутн
40 -76.94ºN
41 -76.61ºN
42 -76.28ºN
43 -75.95ºN
44 -75.62ºN
45 -75.29ºN
46 -74.96ºN
47 -74.63ºN
48 -74.30ºN
49 -73.97ºN
50 -73.64ºN
51 -73.31ºN
52 -72.98ºN
53 -72.65ºN
54 -72.32ºN
55 -71.99ºN
56 -71.66ºN
57 -71.33ºN
58 -71.00ºN
59 -70.67ºN
Табела за метричка конверзија Апликација за конвертор на мобилниот телефон Температура Тежина Должина Област Волумен Брзина Време