Тежина на пени (Pennyweights) конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Тежина на пени (Pennyweights)

Мерка на тројанска тежина еднаква на 24 зрна или дваесетти дел од тројанска унца (има 12 унци во фунта Троја). Тежината на пени обично се пишува скратено со dwt.