Konvertime Kelvin në Romer

Shkarko aplikacionin tonë Android

Romer në Kelvin (Njësitë e këmbyera)

Format
Përpikmëria

VINI RE: rezultatet me thyesorë rrumbullakosen në 1/64-ën më të afërt. Për të pasur një përgjigje më të saktë, ju lutem selektoni “decimal” që ndodhet në opsionet mbi rezultatin.

VINI RE: Mund të shtoni apo pakësoni përpikmërinë e kësaj përgjigje duke selektuar numrin me shifrat më të rëndësishme që ndodhet në opsionin mbi rezultatin.

VINI RE: Për të pasur një rezultat puro decimali, ju lutem selektoni “decimal” që ndodhet në opsionet mbi rezultatin.

Pokaži formula

konverto NGANJESIA në NJESI

°Rø =
(K - 273.15)* 0.52500
+ 7.50
 
 
 
Trego Punimin
Trego rezultatin në format eksponencial

Kelvin

Bazuar në përkufizimin e shkallës së Centigradit dhe në provat eksperimentale, zeroja absolute është 273.15 ºC

 

konverto NGANJESIA në NJESI

°Rø =
(K - 273.15)* 0.52500
+ 7.50
 
 
 

Romer

Rømer-i është një shkallë temperature e emërtuar pas astronomit danez Ole Kristensen Rømer, i cili e propozoi në vitin 1701. Në këtë shkallë, zeroja u vendos në fillim duke përdorur shëllirë të ngrirë. Pika e vlimit të ujit u vendos si 60 gradë. Rømeri më pas pa se pika e ngrirjes e shëllirës ishte gati në 1/8 e rrugës (rreth 7.5 gradë) midis këtyre dy pikave. Pra, ai e përkufizoi sërish pikën më të ulët të caktuar si pikën e ngrirjes në pikërisht 7.5 gradë. Shpikësi i shkallës Fahrenhait, Daniel Gabriel Fahrenhaiti mësoi për punën e Rømerit dhe e shtoi numrin e divizionit me një faktor katërsh dhe doli në përfundimin që sot njihet si shkalla e Fahrenhaitit.

 

Kelvin në Romer tabelat

Start
Increments
Accuracy
Format
Printo tabelën
< Vlera më të Ulëta Vlera më të larta >
Kelvin Romer
0 -135.90°Rø
1 -135.38°Rø
2 -134.85°Rø
3 -134.33°Rø
4 -133.80°Rø
5 -133.28°Rø
6 -132.75°Rø
7 -132.23°Rø
8 -131.70°Rø
9 -131.18°Rø
10 -130.65°Rø
11 -130.13°Rø
12 -129.60°Rø
13 -129.08°Rø
14 -128.55°Rø
15 -128.03°Rø
16 -127.50°Rø
17 -126.98°Rø
18 -126.45°Rø
19 -125.93°Rø
Kelvin Romer
20 -125.40°Rø
21 -124.88°Rø
22 -124.35°Rø
23 -123.83°Rø
24 -123.30°Rø
25 -122.78°Rø
26 -122.25°Rø
27 -121.73°Rø
28 -121.20°Rø
29 -120.68°Rø
30 -120.15°Rø
31 -119.63°Rø
32 -119.10°Rø
33 -118.58°Rø
34 -118.05°Rø
35 -117.53°Rø
36 -117.00°Rø
37 -116.48°Rø
38 -115.95°Rø
39 -115.43°Rø
Kelvin Romer
40 -114.90°Rø
41 -114.38°Rø
42 -113.85°Rø
43 -113.33°Rø
44 -112.80°Rø
45 -112.28°Rø
46 -111.75°Rø
47 -111.23°Rø
48 -110.70°Rø
49 -110.18°Rø
50 -109.65°Rø
51 -109.13°Rø
52 -108.60°Rø
53 -108.08°Rø
54 -107.55°Rø
55 -107.03°Rø
56 -106.50°Rø
57 -105.98°Rø
58 -105.45°Rø
59 -104.93°Rø
Tabelat e konvertimit metrik Applikacione konvertimi për celularë temperaturë Pesha gjatësi Zonë Vëllim Shpejtësia Koha Valuta