Унци во Литри конверзија

Постои повеќе од еден тип на Унци. Користете ја соодветната варијација од листата подолу.

  1. Американски течни унци во Литри

  2. Течни унци во Обединетото Кралство во Литри

Унци

Постојат два различни вида на унци на располагање - САД и Обединето Кралство. Одберете поконкретна опција.

Литри

Основна единица за волумен во метричкиот систем. Литар вода тежи еден килограм.