Литри во Унци конверзија

Постои повеќе од еден тип на Унци. Користете ја соодветната варијација од листата подолу.

  1. Литри во Американски течни унци

  2. Литри во Течни унци во Обединетото Кралство

Литри

Основна единица за волумен во метричкиот систем. Литар вода тежи еден килограм.

Унци

Постојат два различни вида на унци на располагање - САД и Обединето Кралство. Одберете поконкретна опција.