Кубни сантиметри табела за конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Кубни сантиметри

Волуменот еднаков на коцка од еден сантиметар на еден сантиметар на еден сантиметар. Почесто се нарекува како Милилитар бидејќи е илјадити дел од литар.