Американски пинти (течни) табела за конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Американски пинти (течни)

Мерка за капацитет на САД (за течности) еднаква на 0,473 литри. Треба да се напомене исто така дека има различни мерки за суви пинти на САД и пинти на Обединетото Кралство.