Квадратни стапки табела за конверзија

Користете го полето за пребарување за да го најдете посакуваниот метрички конвертор

Квадратни стапки

Во метрички однос квадратна стапка е квадрат со страни од 0,3048 метри во должина. Една квадратна стапка е еднаква на 0,09290304 квадратни метри.