Metrička konverzija- tabele i kalkulatori za metričke konverzije

Koristite polje za pretraživanje kako biste pronašli metrički konverter koji Vam je potreban.

Aplikacija za konverter za Vaš mobilni telefon Tablica metričke konverzije Temperatura Težina Dužina Površina Zapremina Brzina Vreme Valuta

Metrički sistem je nastao u Francuskoj 1799. godine ubrzo nakon Francuske revolucije iako su se decimalne jedinice i ranije koristile u brojnim drugim zemljama i kulturama. Iako su postojale različite mere i brojne promene u definicijama jedinica, zvanični sistem mera većine zemalja predstavlja moderni vid metričkog sistema koji je poznat kao "Međunarodni sistem jedinica".

Zbog toga što se širom sveta, kao na primer u Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, i dalje koriste drugi sistemi mera, ovaj sajt ima za cilj da pomogne ljudima da konvertuju ili pretvore merne jedinice pomoću Metrički konverter i Tablica metričke konverzije kao i da bolje razumeju druge merne jedinice koje im ranije nisu bile poznate. Merne jedinice su razvrstane po tipovima (poput Temperaturna konverzijatemperaturne konverzije, Težinska konverzija i tako dalje) koji se mogu videti sa desne strane i koji dalje vode do brojnih kalkulatra za metričku konverziju.

Ukoliko Vi imate predloge koje bi to nove jedinice trebalo dodati, ili predlog kako da unapredimo ovaj sajt, molimo Vas da nas kontaktirate putem imejla. .