Метричка конверзија- табеле и калкулатори за метричке конверзије

Користите поље за претраживање како бисте пронашли метрички конвертер који Вам је потребан. 

Апликација за конвертер за Ваш мобилни телефон Таблица метричке конверзије Температура Тежина Дужина Површина Запремина Брзина време Валута

Метрички систем је настао у Француској 1799. године убрзо након Француске револуције иако су се децималне јединице и раније користиле у бројним другим земљама и културама. Иако су постојале различите мере и бројне промене у дефиницијама јединица, званични систем мера већине земаља представља модерни вид метричког система који је познат као "Међународни систем јединица". 

Због тога што се широм света, као на пример у Сједињеним Државама и Уједињеном Краљевству, и даље користе други системи мера, овај сајт има за циљ да помогне људима да конвертују или претворе мерне јединице помоћу Метрички конвертер и Таблица метричке конверзије као и да боље разумеју друге мерне јединице које им раније нису биле познате. Мерне јединице су разврстане по типовима (попут Температурна конверзијатемпературне конверзије, Тежинска конверзија и тако даље) који се могу видети са десне стране и који даље воде до бројних калкулатра за метричку конверзију. 

Уколико Ви имате предлоге које би то нове јединице требало додати, или предлог како да унапредимо овај сајт, молимо Вас да нас контактирате путем имејла. .